PDM EKO AKCIJA - Drava 2009
5 posters
Stran 1 od 1
PDM EKO AKCIJA - Drava 2009
Vabilo na
eko akcijo
DRAVA 2009 - Ni nam vseeno!
Vabimo vas na veliko ekološko akcijo Drava 2009, ki se bo odvijala 21. marca 2009
vse od Koblarjevega zaliva pa do Starega mosta v Mariboru.
V sklopu aktivnosti, ki potekajo vsako leto 22. marca, ko poteka "Svetovni dan voda" bomo očistili tako
nabrežje kot podvodni svet naše reke.
Akcija se bo začela v soboto ob 12 uri. Vsi sodelujoči pa se bomo zbrali že ob 11 uri.
Da pa to ne bo še ena klasična čistilna akcija bomo dogajanje popestrili.
Med tem ko bodo strokovnjaki iz Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor odgovarjali na naša
vprašanje bodo vzeli tudi vzorce vode in jih pregledali v Mobilnem EKO laboratoriju.
Le tega si bo možno tudi ogledati.
V akciji bodo sodelovala tudi druga društva in klubi ter organizacije katerih dejavnost je povezana z reko Dravo.
Splavarji, raftarji, jadralci in drugi.
Za jedačo, pijačo in glazbo bo poskrbljeno.
Od vas pa pričakujemo dobro voljo in željo po druženju še dolgo potem, ko bo Dravo skrila temna noč.
Najbolj iznajdljivi potapljač bo mogoče našel tudi legendarni dravski zaklad, ki ga v PDM skrbno
čuvamo že desetletja.
Vsi sodelujoči prejmejo tudi spominsko majico!
Prosimo vas, da nam najkasneje do 16.3.2009 javite število udeležencev.
Več informacij dobite pri:
Denis Cvikl - terenov@zzv-mb.si - 051 215 689 ali
Sergej Damiš - sergej.damis@gmail.com - 041 253 808.
Ali na našem forumu:
http://forum.pdmb.net/
eko akcijo
DRAVA 2009 - Ni nam vseeno!
Vabimo vas na veliko ekološko akcijo Drava 2009, ki se bo odvijala 21. marca 2009
vse od Koblarjevega zaliva pa do Starega mosta v Mariboru.
V sklopu aktivnosti, ki potekajo vsako leto 22. marca, ko poteka "Svetovni dan voda" bomo očistili tako
nabrežje kot podvodni svet naše reke.
Akcija se bo začela v soboto ob 12 uri. Vsi sodelujoči pa se bomo zbrali že ob 11 uri.
Da pa to ne bo še ena klasična čistilna akcija bomo dogajanje popestrili.
Med tem ko bodo strokovnjaki iz Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor odgovarjali na naša
vprašanje bodo vzeli tudi vzorce vode in jih pregledali v Mobilnem EKO laboratoriju.
Le tega si bo možno tudi ogledati.
V akciji bodo sodelovala tudi druga društva in klubi ter organizacije katerih dejavnost je povezana z reko Dravo.
Splavarji, raftarji, jadralci in drugi.
Za jedačo, pijačo in glazbo bo poskrbljeno.
Od vas pa pričakujemo dobro voljo in željo po druženju še dolgo potem, ko bo Dravo skrila temna noč.
Najbolj iznajdljivi potapljač bo mogoče našel tudi legendarni dravski zaklad, ki ga v PDM skrbno
čuvamo že desetletja.
Vsi sodelujoči prejmejo tudi spominsko majico!
Prosimo vas, da nam najkasneje do 16.3.2009 javite število udeležencev.
Več informacij dobite pri:
Denis Cvikl - terenov@zzv-mb.si - 051 215 689 ali
Sergej Damiš - sergej.damis@gmail.com - 041 253 808.
Ali na našem forumu:
http://forum.pdmb.net/
Re: PDM EKO AKCIJA - Drava 2009
Hvala Tomaž. Vabljeni v čimvečjem številu. Kot vedno bo zanimivo in zabavno. Upam, da se vidimo.
Ker je do akcije samo še en teden, malo obnovim temo. Upam, da se kdo opogumil iz GA-PO-RA
in prišel na obisk in druženje v MB. Za vse bo dobro poskrbljeno.
Skratka vabljeni.
in prišel na obisk in druženje v MB. Za vse bo dobro poskrbljeno.
Skratka vabljeni.
"Sergej - včeraj smo še enkrat v širšem sestavu delili informacijo o EKO dogodku in na žalost nam ne kaže, da bi kdo imel čas. Sicer ne bomo obupali a ne kaže rožnato!"
Je sploh kdo pri nas, ki ima čas, da bi šel?
Vem da gre Riki, ki se ne upa na spisek napisat:D.
Dajte se še opogumite, če bi gdo rad meril temperaturo Drave!!!
lp, m
Je sploh kdo pri nas, ki ima čas, da bi šel?
Vem da gre Riki, ki se ne upa na spisek napisat:D.
Dajte se še opogumite, če bi gdo rad meril temperaturo Drave!!!
lp, m
No sicer smo spodnji prijavljeni že na PDM forumu, ampak za formalnos:
1. Maja
2. Petra z Isso
3. Riki
Predvidena temperature Drave v soboto bo 7-8 stopin C
1. Maja
2. Petra z Isso
3. Riki
Predvidena temperature Drave v soboto bo 7-8 stopin C
Riki je napisal/a:Hmm . . .
Samo da bo sonce
Samo da bo pohorski red bull in vroče hostese v šortijih...
če te je strah idi- direkten potomec boga Poseidona
- Število prispevkov : 620
Registration date : 10/07/2007
ja, ja . . . . . . pa sonce , ker se morem jaz že revme pazitče te je strah idi je napisal/a:Riki je napisal/a:Hmm . . .
Samo da bo sonce
Samo da bo pohorski red bull in vroče hostese v šortijih...
Riki je napisal/a: . . . pa sonce , ker se morem jaz že revme pazit
Bomo naročili ... Samo zate... Samo temperature pa ne bodo glih neke strašne... Bojda tja do 7 stopinj zrak in voda morda 7 - 8 stopinj... Glih ta prave za revmo dobit...
Čakaj malo ?
Saj ti si samo eno leto mlajnši od mene, tak da dobrodošel
Sicer pa si na PDM forumu že pišeš:
Re: Ekološka akcija 2009
Napisal/-a Nuni jr. » 18 mar 2009 15:11
Nekaj se me je lotila viroza ( prehlad, rahla vročina, poln nos in sinusi ), tako da ne vem kako bo z mano...
it's a dirty job, but someone got to do it
Saj ti si samo eno leto mlajnši od mene, tak da dobrodošel
Sicer pa si na PDM forumu že pišeš:
Re: Ekološka akcija 2009
Napisal/-a Nuni jr. » 18 mar 2009 15:11
Nekaj se me je lotila viroza ( prehlad, rahla vročina, poln nos in sinusi ), tako da ne vem kako bo z mano...
it's a dirty job, but someone got to do it
Viroza Riki, viroza... Ne revma...
Nazadnje urejal/a Riki Marec 22nd 2009, 13:45; skupaj popravljeno 1 krat
Včeraj sva se z Majo udeležila PDM EKJO akcije 2009
Prireditev je bila zelo dobro organizirana in tudi obiskovana s strani publike, ki so s velikim zanimanjem spremljali celoten potek.
Na akciji so bile info točke, okrog analize vode z mobilnim laboratorijem, pa tudi za otroke je bilo poskrbljeno z delavnicami.
Ogromno je bilo seveda pijače in tople hrane. Imeli smo na razpolago velik šotor, potapljači pa smo bili nameščeni v vodnem stolpu.
Iz politične strani se je akcije udeležil le Zmago Jelinčič, čeprav so bili vabljeni od župana naprej skoraj vsi. Pač ni volilno leto!
Bilo pa je tudi precej lokalnih novinarjav, Slovenske novice, ter RTV Slovenija.
V mnogih intervjujih pa je Pohorec dokaj dobro skušal predstaviti namen EKO akcije.
Potapljanje je potekalo v sitstemu pari. Vodja potopa je bil BOSA.
Moj budy je bila Maja.
To se je tako odvijalo, da sem jaz šel z bojo v vodo, ona pa me je spremljala na obrežju in mi pomagala, ko sem odlagal najdenom kramo.
Naj omenim še, da je v Dravi ogromni zaklad kovin ki bi ga romi verjetno v veseljem odnesli na odpad za kaki evro, če bi zato vedeli.
Žal nas je bilo potapljačev zelo malo, tako smo lahko od predvidenega enega kilometra očistli le kakih 300 metrov.
Za boljšo predstavo pa še nekaj fotk:
THE END . . .
Prireditev je bila zelo dobro organizirana in tudi obiskovana s strani publike, ki so s velikim zanimanjem spremljali celoten potek.
Na akciji so bile info točke, okrog analize vode z mobilnim laboratorijem, pa tudi za otroke je bilo poskrbljeno z delavnicami.
Ogromno je bilo seveda pijače in tople hrane. Imeli smo na razpolago velik šotor, potapljači pa smo bili nameščeni v vodnem stolpu.
Iz politične strani se je akcije udeležil le Zmago Jelinčič, čeprav so bili vabljeni od župana naprej skoraj vsi. Pač ni volilno leto!
Bilo pa je tudi precej lokalnih novinarjav, Slovenske novice, ter RTV Slovenija.
V mnogih intervjujih pa je Pohorec dokaj dobro skušal predstaviti namen EKO akcije.
Potapljanje je potekalo v sitstemu pari. Vodja potopa je bil BOSA.
Moj budy je bila Maja.
To se je tako odvijalo, da sem jaz šel z bojo v vodo, ona pa me je spremljala na obrežju in mi pomagala, ko sem odlagal najdenom kramo.
Naj omenim še, da je v Dravi ogromni zaklad kovin ki bi ga romi verjetno v veseljem odnesli na odpad za kaki evro, če bi zato vedeli.
Žal nas je bilo potapljačev zelo malo, tako smo lahko od predvidenega enega kilometra očistli le kakih 300 metrov.
Za boljšo predstavo pa še nekaj fotk:
THE END . . .
Lepo!!
Mi je zelo žal, da se včasih stvari ne pokrijejo kot bi se lahko.
Bomo naslednjič poizkušali izpolniti naše vrste.
Riki kak je bila mrzla dravs? 2 centimetla?
Mi je zelo žal, da se včasih stvari ne pokrijejo kot bi se lahko.
Bomo naslednjič poizkušali izpolniti naše vrste.
Riki kak je bila mrzla dravs? 2 centimetla?
Ne, ,malo bolj topla je bila, kot 2 sm!
6 stopinj C, vidljivost do pol metra.
Zaradi tega smo potpo delali samo 15 minut.
Je pa zunja prijetno hladen veter pihal, tako da se je boda čutla za nas potapljače kar topla.
6 stopinj C, vidljivost do pol metra.
Zaradi tega smo potpo delali samo 15 minut.
Je pa zunja prijetno hladen veter pihal, tako da se je boda čutla za nas potapljače kar topla.
Naj še jaz dodam nekaj. Potapljačev le ni bilo tako malo... V vodo jih je šlo nekaj čez 20. Od politikov, pa
so se odzvali še župan Ruš Vili Rezman in naš mariborski podžupan Rok Peče. Nekatere nas je dan pred potopom
napadla vročina in smo se raje zadrževali na kopnem...Sicer je bilo planirano nekje 30 potapljačev.
Smo pa bili presenečeni nad množico obiskovalcev, ki so celotno akcijo spremljali in nad dejstvom da kljub
vsakoletnim EKO akcijam, ljudem še vedno uspe z ogromnimi količinami odpadkov zasvinjati našo reko.
Skratka bilo je SUPER.
so se odzvali še župan Ruš Vili Rezman in naš mariborski podžupan Rok Peče. Nekatere nas je dan pred potopom
napadla vročina in smo se raje zadrževali na kopnem...Sicer je bilo planirano nekje 30 potapljačev.
Smo pa bili presenečeni nad množico obiskovalcev, ki so celotno akcijo spremljali in nad dejstvom da kljub
vsakoletnim EKO akcijam, ljudem še vedno uspe z ogromnimi količinami odpadkov zasvinjati našo reko.
Skratka bilo je SUPER.
Sergej je napisal/a:Naj še jaz dodam nekaj. Potapljačev le ni bilo tako malo... V vodo jih je šlo nekaj čez 20. Od politikov, pa
Skratka bilo je SUPER.
Mi je itak žal Sergej, da nas ni bilo več, vendar časovno ni šlo. Se bomo že kaj oddolžili!
lp, m
Bomo pa drugo leto bolj številčni iz GA-PO-RE, tako da naj nikogar ne peče vest.
Drava skriva še ogromno dopada!
EKO akcija DRAVA 2010 nas pričakuje
Riki je napisal/a:Bomo pa drugo leto bolj številčni iz GA-PO-RE, tako da naj nikogar ne peče vest.
"DOPADA" - to je po Trombolajiču ?
Stran 1 od 1