Desentna ladja "KEC" - slovensko primorje
4 posters
:: GA-PO-RA KLUB :: POTAPLJAŠKE LOKACIJE :: Slovenija
Stran 1 od 1
Desentna ladja "KEC" - slovensko primorje
Halo,
Je že kdo tauhal tu? Mislim da bi to bila lepa lokacija da naredimo en lep potop.
Kaj pravite?
KEC je vojaška desantna ladja iz II. svetovne vojne, potopljena na relaciji Piran - Strunjan. Potopljena je 2,9 km od rta Madone v Piranu, v severni smeri, 16 stopinj proti vzhodu. Železna ladijska lupina je dolga 47,3 m in široka 6,10 m; ima tri manjše elise motorja in dve krmili.
Leži na palubi, na peščenem dnu, 24 m globoko, rahlo nagnjena na levi bok in z desnim bokom zarita v mulj.
Leta 1984 je Zvone Kralj, vodja piranskega akvarija k omenjenemu čolnu popeljal arheološko potapljaško ekipo ki je takrat poročala, da v okolici ladje in pod njo ležijo raztreseno strelivo, vreče, napolnjene z neko belo snovjo in zabojniki.
Nekaj dni pred prvim ogledom arheološke potapljaške ekipe, je nekdo odpeljal ladijski top, katerega odtis na dnu so lahko še videli, drugi top pa je s posredovanjem Zvoneta Kralja in policije prišel v Pomorski muzej 1985.
Za Pomorski muzej je potapljaška ekipa dvignila svetlečo raketo s padalom, zaboj streliva ter jedilni pribor in čutarico. Ekipa je ladjo lokalizirala, fotografsko dokumentirala detajle. Obliko ladje in njen prerez so grafično dokumentirali tudi s sonarjem.
Globina: 23m
Koordinate: N 45°33.253' E 13°34.774'
Dolžina ladje: 46m
Vidljivost: 0,5-10m
Tokovi: slabi
Opombe: Narobe obrnjena razbitina
Je že kdo tauhal tu? Mislim da bi to bila lepa lokacija da naredimo en lep potop.
Kaj pravite?
KEC je vojaška desantna ladja iz II. svetovne vojne, potopljena na relaciji Piran - Strunjan. Potopljena je 2,9 km od rta Madone v Piranu, v severni smeri, 16 stopinj proti vzhodu. Železna ladijska lupina je dolga 47,3 m in široka 6,10 m; ima tri manjše elise motorja in dve krmili.
Leži na palubi, na peščenem dnu, 24 m globoko, rahlo nagnjena na levi bok in z desnim bokom zarita v mulj.
Leta 1984 je Zvone Kralj, vodja piranskega akvarija k omenjenemu čolnu popeljal arheološko potapljaško ekipo ki je takrat poročala, da v okolici ladje in pod njo ležijo raztreseno strelivo, vreče, napolnjene z neko belo snovjo in zabojniki.
Nekaj dni pred prvim ogledom arheološke potapljaške ekipe, je nekdo odpeljal ladijski top, katerega odtis na dnu so lahko še videli, drugi top pa je s posredovanjem Zvoneta Kralja in policije prišel v Pomorski muzej 1985.
Za Pomorski muzej je potapljaška ekipa dvignila svetlečo raketo s padalom, zaboj streliva ter jedilni pribor in čutarico. Ekipa je ladjo lokalizirala, fotografsko dokumentirala detajle. Obliko ladje in njen prerez so grafično dokumentirali tudi s sonarjem.
Globina: 23m
Koordinate: N 45°33.253' E 13°34.774'
Dolžina ladje: 46m
Vidljivost: 0,5-10m
Tokovi: slabi
Opombe: Narobe obrnjena razbitina
Re: Desentna ladja "KEC" - slovensko primorje
Mogli bi sebo vzeti našega gumenjaka, ker je to kar vstran od obale. En bi mogo na gumici ostat in nas čakat.
Tomaž jaz sem bil letos na Kecu!! Sem ti reko!!! Bča pozabljiva!!! Pa reko sem tudi, da lahko zrihtam čolne(brez našega ker Keca sami ne najdemo)!
Za predloge rabim datume!!!!!!!! Ne samo ideje. Takih poznam kar nekaj.
Imam dobre kontakte v piranu in dečki bodo ziher kaj ceneje zrihtali zadevo!
marko
Za predloge rabim datume!!!!!!!! Ne samo ideje. Takih poznam kar nekaj.
Imam dobre kontakte v piranu in dečki bodo ziher kaj ceneje zrihtali zadevo!
marko
Se pa te vejš ka jaz marsikaj pozabim. :lol:
Datum:
Povejte svoje predloge.
Moj predlog: 11/08/07
Datum:
Povejte svoje predloge.
Moj predlog: 11/08/07
meni je načeloma vsaki vikend ok. zraven pa bi ziher šel. računajte na nas la la la...
če pa gremo tak, da tam še prenočimo, pa kako piz**rijo ušpičimo, pa tlko boljše! :lol:
če pa gremo tak, da tam še prenočimo, pa kako piz**rijo ušpičimo, pa tlko boljše! :lol:
:: GA-PO-RA KLUB :: POTAPLJAŠKE LOKACIJE :: Slovenija
Stran 1 od 1