Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Opomnik za planiranje potopa

3 posters

Go down

Opomnik za planiranje potopa Empty Opomnik za planiranje potopa

Objavlja  BORIS September 2nd 2008, 21:55

Opomnik za planiranje potopa Opomnik-za-planiranje-po

Dalo bi se kaj spremeniti .... bistvi neko vodilo pred potopom. S tem mislim, da si opremo pripraviš in pregledaš dan ali dva pred potopom

Lp, Boris
BORIS
BORIS
namestnik boga Poseidona
namestnik boga Poseidona

Število prispevkov : 313
Registration date : 02/07/2007

Nazaj na vrh Go down

Opomnik za planiranje potopa Empty Re: Opomnik za planiranje potopa

Objavlja  če te je strah idi September 3rd 2008, 01:27

BORIS je napisal/a:

Dalo bi se kaj spremeniti .... bistvi neko vodilo pred potopom. S tem mislim, da si opremo pripraviš in pregledaš dan ali dva pred potopom

Lp, Boris

Dalo bi se tudi predebatirati... Nekatere stvari so odveč in celo nepomembne... Povrhu vsega pa še kup administracije za vodjo potopa in papirja, ki v končni fazi konča v smeteh. Kot da ni dovolj podatkov iz potapljaškega računalnika ( vsak posameznik si po želji lahko v karnet dopiše opazovanja in sopotapljače, kar pa se tiče valovanja morja in podobnih stvari pa dvomim, da je kdo takšen strokovnjak na tem področju da bi lahko s številkami določil velikost in hitrost valov, vetra, galebov, koral, meduz, adrenalina pred policijskim patruljnim čolnom, ki te lovi ker si se potapljal v zaščiteni coni brez dovolilnice)... Če pa to ne zadošča, pa so tu še CD-ji, DVD-ji, BlueRay-ji, podvodni fotoaparati, telefoni... Kar sem hotel povedati je samo to, da s tem potapljanje izgubi svoj čar sveta tišine in miru... Prav tako z nekimi dodatnimi papirji (primer : Hrvaška )... Se mi pa vsekakor zdi pomembno preveriti celotno potapljaško opremo pred odhodom na dopust ali stažne potope, pred vsakim potopom in tudi po njem. Ampak to bi Vam moralo tako ali tako že biti v krvi. Pa brez zamere, takšen je pač moj osebni pogled... Lp Tibor
če te je strah idi
če te je strah idi
direkten potomec boga Poseidona
direkten potomec boga Poseidona

Število prispevkov : 620
Registration date : 10/07/2007

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Marko September 3rd 2008, 10:49

Recimo, da je to bolj za vodjo grupe ali za grupo malo bolj oddaljeno od nekega centra (kjer kake eventuelno manjkajoče stvari dobiš).
Za posametnike (pare) se mi ne zdi ravno priročna.
Je pa v redu, da se taka zadeva da dobiti, če kdo potrebuje, da se počuti bolj ziher. To je tako kot takrat ko gremo na stažne.
Jaz preverim pri vsakem vso opremo, vzamem nekaj rezervnih kosov opreme (imam eno torbo "dazu") in to je to. Kasneje na potopih se kvečjemu zgodi, da kdo pozabi opremo v apartmaju, hotelu, sobi... ali pa če se kaj pokvari. Bistvo je, da ima vse s seboj.
Če bi ta spisek šel pred vsakim potopom skozi bi tak človek, ki bi tako delal po mojem potreboval psihologa in ne potapljanje.

lp
Marko
Marko
Admin
Admin

Število prispevkov : 1269
Registration date : 27/06/2007

http://www.gapora.si;

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content