Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Najlepša potapljaška lokacija

+2
pohorc
Tomaz
6 posters

Go down

Najlepša potapljaška lokacija Empty Najlepša potapljaška lokacija

Objavlja  Tomaz Julij 3rd 2007, 11:55

Halo,

Zanima me, kateri je vaš najlepši potop bil do sedaj in seveda kje.
Moj najlepši je bil sicer zelo plitek. Blo je to lani na stažnih v kraju
Makole. Tauhali smo na potopljeno ladjo. Ne vem zdaj točno kak je blo ime toti ladji, tauh pa je bila fenomenalen.

Največja globina: 14 metrov, čas potopa 60 min

Pod vodo pa je zgledalo tak:

Najlepša potapljaška lokacija IMG_0163

Najlepša potapljaška lokacija IMG_0164

Najlepša potapljaška lokacija IMG_0266

Najlepša potapljaška lokacija IMG_0201

Najlepša potapljaška lokacija IMG_0202

Najlepša potapljaška lokacija IMG_0161

Najlepša potapljaška lokacija IMG_0101_1

Nazadnje urejal/a Julij 3rd 2007, 13:07; skupaj popravljeno 1 krat
Tomaz
Tomaz
Admin
Admin

Število prispevkov : 1200
Registration date : 27/06/2007

https://gapora.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Najlepša potapljaška lokacija Empty Re: Najlepša potapljaška lokacija

Objavlja  Tomaz Julij 3rd 2007, 12:02

Aja, potop pa je zgledal tako:

Najlepša potapljaška lokacija 6TNS4mAhD25kgcLz.v

OK, vmes je kaki mali "prekršek" :geek:
Tomaz
Tomaz
Admin
Admin

Število prispevkov : 1200

https://gapora.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  pohorc Avgust 20th 2007, 12:35

Dva placa bi izpostavil na jadranu. Kar nekajkrat sem tauhal na teh dveh lokacijah in vedno je bilo zanimivo in kaj za videti.

Pri Zlarinu v smeri Žirij je mali otok Sokol za pretauhati je cela zahodna stran. Na nekaterih mestih je stena otoka krepko čez 40 m. Sama stena otoka pa je ko švicarski sir tako da se da kaj videti. Dve leti zapored smo skoraj na vsakem potopu pozdravili gospoda Jastoga vlki je bil ko plavutka, klešče pa za kable cvikati. Kako je seda z njim pojma nimam upam pa da ga je od starosti vzelo ne pa kaki ribič.

Druga lokacija pe je v bližini Dubrovnika otok Sv. Andrija. Za potop na tem otoku pa je potrebno če se potaplja v lastni režiji prvo opraviti vzpon cca 15 min hoje na vrh otoka, popit kako s svetilničarjem in ga prositi za ustno dovoljenje če lahko malo pogledate pod gladino. Pred potopom previdno s pijačo rajši se po potopu zopet vrneš da ga obvestiš da ste končali. Tako smo mi to delali pa se je vedno zavleklo. Sam potop pa je neverjetno lep in zaradi toka na JZ delu otoka poln presenečenj. Zahodni del je bolj primeren za izkušene potapljače s par letnim stažom saj je včasih kar močen tok in globina je okrogla 100-tka. Če ste kdaj v onem koncu se splača zorganizirati in poiskati tauh center ki vozi tja na potope. Severna stran otoka pa je pravi peskovnik s par stopnicami do cca 25-30 m globine, naprej pa nepokošena trava.

Lepih in zanimivih placov je še sigurno več samo jih treba najti in pol da se ti vtisne v spomin narediti vsaj 10 ali več potopov.

pohorc
pohorc
pohorc
Predsednik PD Maribor
Predsednik PD Maribor

Število prispevkov : 39
Registration date : 13/08/2007

http://www.pdmb.net

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Marko Avgust 21st 2007, 14:10

Servus Iztok. Hvala za post.

Za sebe ne vem kateri je najlepši. Bom malo pobrskal po spominu in knjižicah.
Marko
Marko
Admin
Admin

Število prispevkov : 1269

http://www.gapora.si;

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Marko November 4th 2007, 11:59

Ziher je eden potop, ki jih ne bom nikoli pozabil, bil opravljen na otoku Ugljanu. Z Borisom sma bla na dopustu in malo ronila ( tak za gunšt). Obenem sma pa opazovala kar nekaj velikih požev (tistih, ki nama niso spizdili) in druge morske žvadi. Opazil sem raztrgano ribiško mrežo ampak sma prvi hip odplavala mimo. Firbec me je potegnil nazaj in glej zlomka, v mreži je bil skat in to živ!! Čeprav sem celo minuto bulo v njega se ni premakno. Torej jaz greenpeacov korenjak vzamem nož, prerežem mrežo ter skoraj popolnoma negibnega skata DRŽIM NA DLANI!!! Imel sem tadebele rokavice. Kaj mislite kaj je blo?!!?!?!? affraid Najlepša potapljaška lokacija 80985 Dobo sn taka dva šlagera, da mi je roko odneslo za hrbet!!! What a Face
Boris pa v smeh in to tako, da sem mu jaz moral skoraj regulator v usta nazaj tišat, ko si ga je sam komaj komaj zmogel!!
Pod vodo se slišalo kot, da bi kdo z bičem pokno!
Zaključek:
Super potop na enem izmed najbolj brezveznih mest za potapljanje, pa še žvad sn rešo, ki me je pol htela obglavit.
I rest my case Sleep
Marko
Marko
Admin
Admin

Število prispevkov : 1269

http://www.gapora.si;

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  BORIS November 4th 2007, 12:46

Še zdaj mi gre na smeh ko ga je Skat plecno. O motorju pa je bač bilo, da je crkno, samo nama se je bolj mudilo.

Lp, Boris
BORIS
BORIS
namestnik boga Poseidona
namestnik boga Poseidona

Število prispevkov : 313
Registration date : 02/07/2007

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  če te je strah idi Junij 17th 2008, 19:23

Najlepša potapljaška lokacija 841272 Najlepša potapljaška lokacija 841272 Najlepša potapljaška lokacija 841272 Najlepša potapljaška lokacija 841272 Najlepša potapljaška lokacija 841272

Eno pitanjce... Question Kaj veljajo samo lokacije v Jadranu ali tudi drugod po svetu Question scratch Najlepša potapljaška lokacija 230898 Najlepša potapljaška lokacija 649728
Eden najlepših potopov, kar sem jih opravil je namreč bil na Filipinih ( točneje otok Bohol, koralni greben neposredno pred potapljaškim centrom - nočni potop ) cheers , drugi najlepši pa v Maleziji ( točneje otok Pherintian, mimogrede tam so snemali film The Beach - Obala z Leonardom di Capriom, tudi koralni greben na JV strani otoka )... Najlepša potapljaška lokacija 424823 Kar pa se Jadrana tiče pa je kr nekaj "dobrih" lokacij odvisno kaj si želite ogledat / videt... Najlepša potapljaška lokacija 647754 Ena takšnih omembe vrednih je vsekakor Boka Kotorska v Črni Gori Najlepša potapljaška lokacija 235661 Najlepša potapljaška lokacija 424823 ( Riki preveri na zemljevidu preden oddaš svoj komentar ) predvsem zato, ker tam ni Čehov in Madžarov z Balatona Very Happy Cool Pa tudi reka Bojana, kjer je vidljivost vsekakor boljša kot v Balatonu Najlepša potapljaška lokacija 597245 , letos pa če de bog dal srečo in zdravje pa se odpravljam še na Taro in morda tudi Neretvo... Najlepša potapljaška lokacija 489899 vsi zainteresirani

P.s. : ovi smileji so zmagoviti... Najlepša potapljaška lokacija 327778 Najlepša potapljaška lokacija 235661 tale pa je sigurno na forumu zaradi muzikanta, a ne Question Najlepša potapljaška lokacija 276429 Najlepša potapljaška lokacija 276429 Najlepša potapljaška lokacija 276429 Najlepša potapljaška lokacija 276429 Najlepša potapljaška lokacija 276429
če te je strah idi
če te je strah idi
direkten potomec boga Poseidona
direkten potomec boga Poseidona

Število prispevkov : 620
Registration date : 10/07/2007

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sergej Junij 18th 2008, 09:54

No še jaz dodam 3 moje naj potope.

Prvi je letos na Kornatih na otočku Balun. Stena gre tam do 60m globine. Ogromno velikih ina malih špilj in lukenj
v steni, zelo razgiban teren. Ogromne gorgonije, na katerih počivajo velike škarpine. Celotna stena pa poraščena
in zelo zelo barvita.

Drugi potop je na Soči v Kobaridu. Kanjonči, skale, postrvi, tok,.........Globina do 10m.

Tretji je tudi bil letos na 1.majskem taboru v Rivanjskem kanalu. Potop v modro na točno 30m. Ker so nam rekli, da je na
tej lokaciji ful tok, sem bil pripravljen, da ko se bom potopil bo neslo 100 na uro. Pa prvih 20-30 metrov ni blo ničesar.
No potem pa so začele gorgonije "migat" in se trest. In je prišel TOK. Plavaš celi čas med 30-28m globine med ogromnimi
skalnatimi skladi. Potrebno je ostat skupaj z sopotapljačem, ker drugače se ne najdeš več v vseh kanalih, ki jih ustvarjajo
skale. Ogromno gorgonij, polži, in nori občutek lebdenja z tokom. Dvig poteka ob vrvi z bojo.
Sergej
Sergej
GA-PO-RA ljubitelj
GA-PO-RA ljubitelj

Število prispevkov : 41
Registration date : 12/12/2007

http://www.pdmb.net

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down